ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  (ΤΗΛ.  99 598 125)                                                                                                                                              

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ  ΠΟΕΠ

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

45χρονη προπονητική πείρα στο άθλημα της Πυγμαχίας .

30χρονη προπονητική πείρα ως Ομοσπονδιακού προπονητή πυγμαχίας ΑΙΒΑ, υπεύθυνου κλιμακίου Λευκωσίας.

Οδήγησε τις Εθνικές Ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (ανδρών/γυναικών, νέων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων, παμπαίδων/παγκορασίδων)

στην Ευρώπη και αλλού με συμμετοχές σε Παγκόσμια, Πανευρωπαικά, Πρωταθλήματα και Κύπελλα, σε Μεσογειακούς,Κοινοπολιτειακούς  Aγώνες και άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στο Καλεντάρι της ΑΙΒΑ και ΕUBC.  

Κάτοχος Ανώτερου Διεθνούς Προπονητικού Διπλώματος Πυγμαχίας ‘’3  ΑΣΤΕΡΙΑ  ΑΙΒΑ’’

Πρώτος προπονητής του Σωματείου Πυγμαχίας Λατσιών 1980/1995. Από το έτος 1980 μέχρι και σήμερα, το ΣΠ Λατσιών γνωστό για τις επιτυχίες του, κάθε χρόνο αναδεικνύεται Πρώτο ή Δεύτερο σωματείο Παγκύπρια στα Εθνικά και Διεθνή Πρωταθλήματα πυγμαχίας

Δεκάδες Προσωπικοί του αθλητές και αθλήτριες  ενσωματώνουν σχεδόν κάθε χρόνο, περίπου το 50% των Εθνικών Ομάδων.

Δεκάδες Προσωπικοί του αθλητές και αθλήτριες  σχεδόν κάθε έτος βραβεύονται από τους Αθλητικούς Φορείς, ΚΟΕ, ΚΟΑ, Ομοσπονδία Πυγμαχίας ΠΟΕΠ και άλλους σαν καλύτεροι αθλητές/τριες της Χρονιάς.            

Προσωπικοί του αθλητές  τοποθετούνται κατά καιρούς στους Σχεδιασμούς Ταλέντων του ΚΟΑ.

Προσωπικοί του αθλητές και αθλήτριες ακολούθησαν την προπονητική πυγμαχίας ΑΙΒΑ και κατέκτησαν Διεθνή Προπονητικά Διπλώματα .  

Τώρα προσφέρουν υπηρεσίες  σε Σωματεία ενταγμένα στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας  ΠΟΕΠ, και αναγνωρίζονται  και από τον ΚΟΑ.                 

Σωματείο Πυγμαχίας ΛΑΤΣΙΩΝ,   Προπονήτρια( 2 Αστέρια ΑΙΒΑ) Αλεξία Ιωάννου    

Σωματείο Πυγμαχίας ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ,  Προπονητής ( 1 Αστέρι ΑΙΒΑ) Μιχάλης Αργυρού

Σωματείο Πυγμαχίας  ΚΡΕΥΓΑΣ  Λ/ΣΙΑΣ,  Προπονήτρια ( 2  Αστέρια ΑΙΒΑ) Θεανώ Ιωάννου  

Σωματείο Πυγμαχίας  ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑ, Προπονητής  ( 1 Αστέρι ΑΙΒΑ) Στέλιος Τσαγγαρίδης

Σωματείο Πυγμαχίας ΦΟΡΤΙΟΥΣ,  Προπονητής   ( Εθνικό Επίπεδο)  Ιωνάς Χριστοδούλου)

Ο κ. Ιωάννου μετανάστης Αυστραλίας επέστρεψε το έτος 1979 στην Κύπρο και μαζί με άλλους  ίδρυσαν την  Πρώτη Κυπριακή Ομοσπονδία Πυγμαχίας  ΚΟΠΥ που λειτούργησε από το έτος 1982 έως το 1987.

Κατασκεύασε το Πρώτο Ρινγκ Πυγμαχίας και το χρησιμοποιούσε για την διεξαγωγή όλων των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων.

Υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επόμενης Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ΠΕΟΠ που λειτούργησε από το έτος 1989 έως το 1995.                                                                                                           

Εκλέγει Γ. Γραμματέας για αρκετά χρόνια στην παρούσα Ομοσπονδία Πυγμαχίας ΠΟΕΠ που λειτουργά από το έτος 1995 μέχρι και σήμερα.

Παρακολούθησε όλα τα προπονητικά σεμινάρια και σεμινάρια κανονισμών πυγμαχίας που έχουν οργανωθεί στην Κύπρο από το έτος 1982 μέχρι και σήμερα.

Το έτος 1996 πήρε το Δίπλωμα του Διαιτητή/κριτή ΑΙΒΑ. (ο Πρώτος Κύπριος Διαιτητής/Κριτής  που πέρασε επιτυχώς τις Διεθνείς Εξετάσεις) 

Τα τελευταία 15 χρόνια εξουσιοδοτείται από την ΠΟΕΠ ως διδάκτωρ και εξεταστής σε Σεμινάρια και Σχολές  κανονισμών ΑΙΒΑ σε Εθνικό Επίπεδο.

Κατά καιρούς τοποθετείται ως μέλος στις Ευρωπαικές Επιτροπές Διαιτητών/Κριτών  και Π ροπονητών.

Αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε Ευρωπαικά και Παγκόσμια Συνέδρια Πυγμαχίας και σε Διεθνή Σεμινάρια Κανονισμών ΑΙΒΑ και Προπονητικά.      

   

KICKBOX

Το έτος 1975 μετανάστης στην Αυστραλία δημιούργησε τον δικό του Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών (Πυγμαχία, Κickbox, Καράτε, Κονφού) στην πόλη Mount Isa και μετά στο Darwin.

Το έτος 1994 στην Λευκωσία με πρωτοβουλία του ενεγράφη η Παγκύπρια Ομοσπονδία Kickbox All Styles στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον ΚΟΑ και στην ΚΟΕ  (είναι η μοναδική ομοσπονδία kickbox που αναγνωρίζεται από τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ.)

και διατέλεσε ως Πρόεδρος της για περίπου 20 χρόνια.

Είναι κάτοχος ανώτερου προπονητικού διπλώματος Kickbox  7 Dan και σπέσιαλιστ  στα συστήματα, Light, Full, Low, K1. Είναι κάτοχος Διεθνούς Διπλώματος Διαιτητών/Κριτών Kickbox.

Είναι διδάκτωρ Εθνικού Επιπέδου των κανονισμών, "WAKO Kickbox" (Semi, Light, Full, Low, K1)

Προσωπικοί του αθλητές και αθλήτριες με πλειοψηφία στις κατηγορίες, Νέων/Νεανίδων και Παίδων/Κορασίδων, έχουν κερδίσει μετάλλια σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαικούς Αγώνες και σε Κύπελλα και βραβεύονται σαν καλύτεροι αθλητές/αθλήτριες της Χρονιάς από την ΚΟΕ, την Ομοσπονδία και άλλους Αθλητικούς Φορείς.

Προπονητής του Σωματείου Πυγμαχίας Λατσιών του "Τμήματος Kickbox".  Το Σωματείο από το έτος 1994 έως το 2016 καταλάμβανε την Πρώτη θέση Παγκύπρια στα Εθνικά και Διεθνή Πρωταθλήματα.

ΚΑΡΑΤΕ

Κάτοχος  3ου Dan WADO RYU Καράτε και Προπονητικού Διπλώματος Καράτε.

Προσωπικοί αθλητές και αθλήτριες του κέρδισαν μετάλλια στα Εθνικά Πρωταθλήματα και πέρασαν τις εξετάσεις των "Μαύρων Ζωνών" με δικαίωμα να είναι Προπονητές Καράτε.  

Το έτος 1981 έλαβε μέρος στο 1ο Διεθνές Τορνουά όλων των Style Καράτε Aνδρών στην Λευκωσία, υψηλού επιπέδου,  σε ανοικτή κατηγορία που δεν λαμβάνονται υπόψη τα κιλά, κέρδισε την 1η θέση και βραβεύτηκε από τους Αθλητικογράφους Κύπρου σαν ο καλύτερος Άνδρας Αθλητής Καράτε της Χρονιάς.

Στους ίδιους αγώνες  προσωπικός του αθλητής κέρδισε την 1η θέση στην ανοικτή κατηγορία Νέων